VELIKI USPJEH NJEMAČKIH LJEKARA: Amir Tabak nakon uspješne operacije izašao iz bolnice

Nakon složenog i višesatnog operativnog zahvata koji je izveo njemački tim ljekara u minhenskom kliničkom centru 18. januara, a kojim je uspješno otklonjen kompletan karcinom pankreasa, Amir Tabak jučer je izašao iz ove bolnice. Prema informacijama koordinatorice OTVORENE MREŽE, Irme Kolja, koja se nalazi s Amirom u Minhenu, profesor Werner, šef hirurškog tima koji je operisao Amira, uputio ga je ... Read More »

MINHEN: Prve slike Amira nakon operacije

Irma Kolja, koordinator OTVORENE MREŽE: “Amirovo stanje je stabilno. Svi parametri su dobri. Ljekari su zadovoljni s tim da trebamo čekati i pratiti oporavak. Sutra bi Amir trebao napustiti intenzivni odjel ako stanje bude kao do sada. I Amir se osjeca dobro. Sutra se javljam s detaljnijim informacijama nakon razgovora koji ću imati s dr. Wernerom koji je operisao Amira. ... Read More »

MINHEN: Operativni zahvat Amira Tabaka uspješno završen

Jučer je u jednoj od prestižnih klinika u Minhenu, Amir Tabak krenuo u svoju životnu bitku. Operativni zahvat trajao je 10 sati uz dvije hirurške ekipe. Borba za život Amira Tabaka i njemačkih ljekara je bila toliko velika, opsežna i po život opasna. Ljekari kažu da je operativni zahvat uspio. Predsjednik OTVORENE MREŽE dr. Almir Čehajić Batko: “Odstranjen je primarni tumor ... Read More »

VIJESTI IZ MINHENA: BORBA ZA NAŠEG AMIRA SE NASTAVLJA

Jutros je, nakon sedam dana pauze, Amir Tabak primljen na odjel, a sinoć je ustanovljeno da je gripa koju je donio sa sobom u Minhen sanirana, te da će se danas održati planirana operacija. Napominjemo da se radi o vrlo složenom operativnom zahvatu (odstranjivanje karcinoma pankreasa) i da je tim doktora spreman da obavi ovaj poduhvat. Iščekujemo nove informacije o ... Read More »

MINHEN: Odgođen operativni zahvat Amiru Tabaku

Kako nam iz Minhena javlja koordinatorica OTVORENE MREŽE Irma Kolja, Amir Tabak koji je trebao biti podvrgnut vrlo složenoj operaciji odstranjivanja karcinoma pankreasa i svih metastatskih procesa koji su se formirali, nažalost, danas neće biti operisan u minhenskoj bolnici. Naime, Amir je juče primljen u ovu bolnicu i kako nam prenos Irma njemački doktori rekli da mu se doslovno radi ... Read More »

OTVORENA MREŽA U AKCIJI: Konačno je došao taj dan

Amir Tabak, 36-godišnji otac i suprug iz Ilijaša, danas je sa sarajevskog aerodroma zajedno sa koordinatoricom OTVORENE MREŽE Irmom Koljom otputovao na liječenje u Njemačku (Minhen), gdje će već sutra biti hospitaliziran, a sam operativni zahvat obaviće se prekosutra 11. januara. Napominjemo da je Amiru dijagnosticiran tumor gušterače s kojim se bori već neko vrijeme i sva naša pažnja, a ... Read More »

Porodica Nikolić izgubila krov nad glavom

U Fakovićima, opština Bratunac, dogodio se požar koji je zahvatio porodičnu kuću porodice Nikolić. Vatrogasna jedinica Bratunac izašla je na teren po pozivu, ali požar nije saniran i kuća je, zajedno sa stvarima, totalno uništena. Otac Zlatan i majka Nevenka koji imaju petero maloljetne djece Bojana (12), Slađana (13), Jovanka (14), Vidoje (10) i Stefan (6) trenutno se nalaze u maloj ... Read More »

Samohrana majka trogodišnjih blizanaca u borbi za život

Zorica Katanić iz Doboja, samohrana majka trogodišnjih blizanaca, oboljela je od teške dijagnoze karcinoma jajnika. Preko OTVORENE MREŽE započela je liječenje u renomiranoj klinici „Hospital Clinic de Barcelona“ u Barceloni, gdje se nalazi pod stalnim nadzorom ljekara sa onkološko-ginekološkog odjela ove bolnice. Doktori su pri prvom susretu rekli da kada su pregledali nalaze nisu bili ni malo optimistični, međutim nakon ... Read More »

AKCIJA ZA MILOŠA BOŽOVIĆA!!

Miloš Božović iz Istočnog Sarajeva, rođen 1996. godine, nesretnim slučajem doživio je tešku povredu glave. Naime, 31.08.2014. godine na fudbalskoj utakmici omladinske Premijer lige BIH, FK-Slavija – FK Zvijezda, zadobio je nenamjeran udarac u glavu nogom protivničkog igrača. Povrede su bile toliko teške da je odmah prebačen u bolnicu Kasindol, a nakon toga u Klinički centar Koševo, gdje je sve ... Read More »

ISTANBUL: Nizami Čamo spašena noga – neće biti amputacije!

Prilikom uključivanja uživo u program Radija OTVORENA MREŽA, Predsjednik OTVORENE MREŽE, dr. Almir Čehajić Batko, saopštio nam je nove dobre vijesti iz Istanbula gdje se na liječenju nalazi Nizama Čamo iz Sarajeva čiju priču ste imali priliku vidjeti prošle sedmice u našem programu. Između ostalih zdravstvenih problema, Nizami je prijetila i amputacija jedne noge – u tom smislu, upravo nam je ... Read More »

OTVORENA MREŽA u novoj humanitarnoj akciji: Šejla Mehić iz Tuzle treba pomoć svih dobrih ljudi

38-godišnja Tuzlanka, Šejla Mehić ima generalizovanu distoniju sa miklonizmima, mišići u njenom tijelu otkazuju i mora na hitnu operaciju u Zagreb. Šejla je majka dvoje maloljetne djece koje jedva prehranjuje i nema novac za operaciju. Pozovite naše brojeve 1330 i 1350 i uključite se u akciju za Šejlu. Šejli Mehić možete pomoći uplatama u BiH na transakcijski račun otvoren na njeno ... Read More »

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa donirali 22.000 KM za projekat “Gradimo srcem BiH”

Intesa Sanpaolo Banka BiH i kompanija Visa donirali su 22.000 KM nezavisnoj nevladinoj organizaciji OTVORENA MREŽA za projekt „Gradimo srcem BiH“.  Treću godinu zaredom Intesa Sanpaolo Banka BiH, u saradnji sa kompanijom Visa, organizuje humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“, u okviru koje se prikupljaju sredstva za građane, koji su iz različitih razloga zdravstveno i egzistencijalno ugroženi. Partner u ovim akcijama je OTVORENA ... Read More »

Sjajan potez ožalošćenog oca

Nebojša Vulinović, 1. jula 2015. godine, pokrenuo je humanitarnu akciju kako bi spasio svoju sedmomjesečnu kćerku Nikolinu, koja je bolovala od artezije žućnih kanala. Zajedno sa Svetosavskom omladinskom zajednicm SPC Eparhije zvorničko-tuzlanske, organizovana je humanitarna akcija pod nazivom „Humanitarni telefon“ gdje je prikupljeno ukupno 39.839,00KM. Nažalost, Nikolina je preminula 17. jula 2015. godine. Nakon smrti svoje kćerke, ovaj humani otac odlučio je ... Read More »

Violeta: Sami vrh društvene odgovornosti

Predsjednik OTVORENE MREŽE, Dr. Almir Čehajić Batko je nedavno Violeti d.o.o. Grude dodijelio najveće priznanje OTVORENE MREŽE – srce OTVORENE MREŽE za društvenu odgovornost i za spašavanje života djece u BiH, i to gosp. Peri Ćorluki, vlasniku ove cijenjenene kompanije. Napominjemo još da je Violeta d.o.o. poslije katastrofalnih poplava u BiH u maju prošle godine, dodijelila milion KM-ova Federalnom fondu ... Read More »

Scroll To Top
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien