Ambasador Moon sa suprugom u emisiji “Udri muški”

Ambasador Moon sa suprugom u emisiji “Udri muški”

”Bilo je zabavno u jutarnjoj posjeti kod Batka i emisiji Udri muški, u jednočasovnom živom intervjuu”, ovako počinje saopštenje objavljeno na fb profilu američke ambasade u Sarajevu.

U razgovoru o aktuelnim dešavanjima u BiH, ambasador Moon i Batko, dotakli su se pitanja korupcije i civilnog aktivizma. ” Glas zastupnika u Mostaru, košta 100000 eura i to svi znaju, rekao je Batko, prenoseći informacije izvora OM iz Mostara. Nakon toga u studiju TV PINK BH, pridružile su im se gospođa Moon i dr Nirvana Pištoljević, iz projekta EDUS (Edukacija za sve) i osvrnule na problem tretiranja žena u bh društvu i ženski politički aktivizam. Reporterska ekipa OTVORENE MREŽE posjetila je, prije Nove godine, Centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Mjedenica, i u razgovoru sa roditeljima djece, saznali detalje o projektu EDUS.

Ohrabreni početnim rezultatima u napredovanju djece, roditelji pokušavaju osigurati sredstva neophodna za realizaciju ovog projekta, zbog čega su se za pomoć obratili i OTVORENOJ MREŽI. Ambasador Moon i američka ambasada u Sarajevu sigurno su među najvećim prijateljima i višegodišnjim donatorima Mjedenice, ali je za potrebe implementacije projekta EDUS, neohodno osigurati i značajnija budžetska sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien