MINHEN: Odgođen operativni zahvat Amiru Tabaku

Kako nam iz Minhena javlja koordinatorica OTVORENE MREŽE Irma Kolja, Amir Tabak koji je trebao biti podvrgnut vrlo složenoj operaciji odstranjivanja karcinoma pankreasa i svih metastatskih procesa koji su se formirali, nažalost, danas neće biti operisan u minhenskoj bolnici. Naime, Amir je juče primljen u ovu bolnicu i kako nam prenos Irma njemački doktori rekli da mu se doslovno radi o životu, ali je u Njemačku sa sobom donio i gripu iz Sarajeva, tako da je bilo gotovo nemoguće danas izvesti sam operativni zahvat i to iz jednog prostog razloga – temperatura je sa 38 stepeni u toku noći porasla na 39 stepeni što nezadovoljava medicinske parametre koje zahtjeva njemački tim za operativni zahvat. Ovaj tim poduzeo je i sve neophodne mjere da se gripa i sama temperatura ublaže. Amir će najvjerovatnije biti operisan u slijedeći utorak ili srijedu, a do tada biće zadržan u minhenskoj bolnici što nam daje nadu da će Amir u narednom periodu prevazići ovu novonastalu situaciju. Za ovaj složeni operativni zahvat uplaćeno je 45.000, 00 EUR koji ne uključuju vanbolničke troškove.
I dalje ostaje nam velika šansa da onu Novu godinu koju smo čestitali Amiru na najbolji mogući način, dočekamo sa informacijom da je sve u najboljem redu. Irma nam je takođe prenijela i informaciju njemačkog tima da Amiru predstoji složen i rizičan operativni zahvat, ali zato će isti izvesti jedan od najboljih timova ove bolnice.
U narednim danima donosimo vam nove informacije o Amirovom stanju za kojeg je poduzeta akcija spašavanja još prije šest mjeseci kada je liječen također u okviru programa OTVORENE MREŽE na klinici u Barseloni.

Amire, #NeverGiveUp!

#hope #StayPositive #fight #BatkoTeam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien