Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ubjedljivo najgledaniji jutarnji program u cijeloj BiH, emisija „Udri muški“ na televiziji „Pink BH“, nastala je s jedinstvenim ciljem – da poboljša komunikaciju i ujedini građane kako u BiH tako i u regiji. Već od samog početka emitovanja na radio stanici „City Kameleon Sarajevo“ emisija izaziva veliku pažnju slušateljstva i javnosti u BiH. Autor i voditelj emisije, dr Almir Čehajić Batko, za vrlo kratko vrijeme postao je sinonim za čovjeka koji, na sebi svojstven i duhovit način, prikazuje najrazličitije socijalne, ekonomske, kulturološke, i druge probleme u BiH, regiji i svijetu, a ubrzo i sinonim za čovjeka koji je medijski prostor koji ima iskoristio na način da pruži podršku i pomoć u liječenju urgentnih slučajeva bolesnih građana BiH od kojih su odustale odgovorne državne i društvene strukture. Kao pravo, a prije svega neophodno, medijsko osvježenje, emisiju „Udri muški“ preuzelo je i “Radio Istočno Sarajevo” što je bilo prvi put da se u medijskom prostoru u BiH zajedno čuju radio stanica iz FBiH i radio stanica iz Republike Srpske. U mjesecima koji slijede emisiju preuzimaju radio stanice iz čitave BiH. Danas emisija “Udri muški” ima uvezanu mrežu od 54 radio stanice u BiH i regionu. Veliki značaj ovog medijskog projekta je to da televizija „Pink BH” prenosi ovu emisiju sa svojom medijskom pokrivenošću  i visokim procentom gledanosti na teritoriji cijele BiH.

Dramatičan preokret u samom konceptu emisije uslijedio je nakon dolaska jedne slušateljke da se oprosti od autora pomenute emisije, jer je teško bolesna i ljekari su joj predvidjeli još dva mjeseca života. Život slušateljke Ljiljane Krajnc, pod šifrom „feler“, bio je ugrožen, i ona, u tom trenutku, nije videla nikakav spas, jer nije imala potrebna novčana sredstva za liječenje u inostranstvu (bila joj je potrebna transplantacija jetre). Vođeni željom da se Ljiljani pruži šansa za život, produkcija emisije “Udri muški” na čelu sa dr Almirom Čehajićem Batkom, pokreće humanitarnu akciju i poziva svoje slušatelje da putem slanja poruke na komercijalni SMS broj (koji je, inače, služio za nagradne igre) spasu život Ljiljane Krajnc. Ovaj apel dobiva nezapamćenu reakciju od strane slušateljstva, ali i cjelokupne javnosti u BiH. Nakon velike humanitarne akcije, život Ljiljane Krajnc je spašen upravo zahvaljujući reakciji „malog, običnog čovjeka“ i slušatelja emisije “Udri muški“.

Nakon slučaja “Ljiljana Krajnc”, Batku se obraćaju mnogi drugi oboljeli građani sa zahtjevima za pomoć i broj istih postaje toliki da kapaciteti same radio stanice, u smislu rješavanja ovakvih problema, postaju premali. U tom i takvom trenutku osniva se i nastaje udruženje građana OTVORENA MREŽA koja prvobitno za cilj ima spašavanje urgentnih slučajeva bolesnih građana BiH, a danas je, u tom smislu, razvila organizovani sistem i program djelatnosti i aktivnosti.

www.udrimuski.ba

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.