03 Feb
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

AMIR TABAK spašen zbog vrhunske medicine i armije normalnih ljudi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon 25 dana boravka u Minhenu u pratnji koordinatora OTVORENE MREŽE Irme Kolje, te nakon opsežnog i komplikovanog operativnog zahvata kojim je otklonjen kompletan tumor pankresa, Amir Tabak jučer je prošao kroz sretna vrata sarajevskog aerodroma.

Podsjećamo, u augustu prošle godine Amir je bio u Barceloni na pregledima, ali u tom trenutku operativni zahvat nije bio moguć. Španski ljekari propisali su mu adekvatnu terapiju koja je djelovala na tumore pozitivno, te su se njemački ljekari, pored ogromnog rizika, usudili uraditi operativni zahvat.

To što je Amir dobro i što je sve prošlo u najboljem redu, je pravo medicinsko čudo, budući da smo upoznati sa činjenicom koliko je poznatih ljudi, uključujući Steve Jobs-a, Patricka Swayze-a i Marinka Madžgalja, preminulo upravo od dijagnoze karcinoma pankreasa.

Nažalost, ljekari nisu bili u mogućnosti otkloniti i lezije na jetri, međutim Amir će nastaviti piti terapiju koja mu je propisana u Barceloni, a koja bi trebala smanjiti lezije ili ih čak potpuno otkloniti.

U narednom periodu, uz koordinaciju OTVORENE MREŽE i njemačkih ljekara, dr. Werner, šef hirurškog tima koji je operisao Amira, budno će pratiti njegove zdravstvene parametre.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.