20 Dec
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

BATKO: “Bebe nas trebaju, pozivam sve utemeljene da pomognemo Opštoj bolnici Tešanj pozivima na broj 17030”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Prošle sedmice u svom gostovanju u emisiji „Udri muški“, dr. Larisa Mešić-Đogić, specijalista ginekologije i akušerstva „Opšte bolnice“ u Tešnju, uputila je apel i pozvala bh. građane za pomoć u nabavci toplog krevetića koji je potreban ovoj bolnici.

„Opšta bolnica“ u Tešnju bolnica je koja gravitira četiri opštine (Tešanj, Doboj Jug, Usoru i Maglaj) sa svojim zdravstvenim uslugama, a time i porodilišta što u prosjeku obuhvata oko 100.000 stanovnika.

Porodilište tešanjske bolnice spada u porodilišta I ranga. Godišnje obavi preko 400 porođaja i u mogućnosti je zbrinjavati terminsku novorođenčad odnosnu onu od 37 nedjelje trudnoće. Prijevremeni porođaji obavljaju se kao “transport in utero” ili ako su prinuđeni, doktori takav porođaj izvedu, ali nažalost bez transportnog inkubatora. Topli krevetić neophodan je ovoj bolnici kako bi njen tim do kraja uspješno izvršavao svoj posao.

Bebe ovog dijela BiH nas trebaju. Evo kako im možemo pomoći: “Bebe nas trebaju, pozivam sve utemeljene, sve one koji nas slušaju na svim frekvencijama Radija OTVORENA MREŽA, one koji nas gledaju putem televizije TV1 da sa 2 KM pozivom na jedinstveni broj telefona OTVORENE MREŽE za cijelu BiH 17030 pomognemo bebe iz Tešnja. Porodilištu u „Opštoj bolnici“ u Tešnju hitno je potreban topli krevetić, a čija cijena iznosi od 15 do 20 hiljada konvertibilnih maraka. Pomozimo našim bebama, na njima ostaje svijet” – rekao je predsjednik OTVORENE MREŽE, dr. Almir Čehajić Batko, u emisiji „Udri muški“ također.

Bebe u Tešnju nas čekaju, 17030!

Tim OTVORENE MREŽE

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.