Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Eldina Šišić (25) iz Breze, pacijentica je iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, treba vaš poziv na jedinstveni humanitarini telefon 17030 kako bi mogla biti liječena u inostranstvu.
Eldina je još jedna mlada osoba koja na dijalizu u BiH ide već deset godina. Ista joj je već nekoliko puta ozbiljno ugrozila život, a zadnji put, 2018 godine, Eldinu je spašavao tim prof. Rostainga u C.H.U. Grenoble, gdje je Eldina bila na predtransplantacionim pregledima kada je hitno i vanredno hospitalizirana. Nakon pregleda ustanovljena je disekcija aorte usljed hronične arterijske hipertenzije uzrokovane komplikacijama s dijalizom. Francuski tim spasio je Eldinu, ali su sredstva skupljena za transplantaciju tada potrošena na spašavanje života. Zato i nas i vas Eldina treba dalje – tata, Adil Šišić, bivši rudar iz Breze, biće joj donor bubrega, transplantaciju nije moguće izvesti u BiH, ali zato je tu Program transplantacija OM-a i jedinstveni humanitarini telefon 17030 pozivom na koji donirate 2 KM za Eldinino liječenja u inostranstvu.
Eldinina mama, Amra Šišić, pokušala joj je biti donor u Francuskoj također u okviru Programa OTVORENE MREŽE, ali prema ocjenama ljekara tamo, to nije bilo moguće. Prošle godine Amra je izgubila život usljed kratke bolesti. Eldina sada ima svog tatu, OTVORENU MREŽU i vas, 17030 – podrži pozivom.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.