19 Feb
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Francuski ljekari: „Sahinpasic, možeš za Sarajevo“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kako su nam danas javili koordinatori OTVORENE MREŽE iz Grenobla, bh. novinar i naš prijatelj, Mimo Šahinpašić, vraća se u Sarajevo i BiH iz Francuske u srijedu. Na sarajevski aerodrom sletiće avionom iz Minhena u 12 sati i 45 minuta u pratnji koordinatora OTVORENE MREŽE Admira Đelme.

Mimo je uspješno retransplantiran 1. februara ove godine u jednoj od najizazovnijih retransplantacija koje je francuski tim prof. Lionela Rostainga izveo posljednjih godina.

Izuzetno zahtjevan bio je i postupak deimunizacije gdje je Šahinpašić imao čak rekordnih 17 sesija deimunizacije.

„Doslovno smo mu isprali krv. I sam Bog je bio uz nas u ovoj retransplantaciji“, rekao je prof. Rostaing.

U francuskom Grenoble-u Mimu i Milijanu Ćećez iz Višegrada koja je također tamo uspješno transplantirana u okviru Programa OTVORENE MREŽE, posjetom je nedavno iznenadio i sam predsjednik iste, dr. Almir Čehajić Batko.

„Ono što mislimo to se na kraju i desi, samo treba vjerovati u ono što mislimo, presretan sam i zbog Mime i zbog Milijane“, rekao je Batko.

Podsjetićemo vas i da je donor bubrega Mimi bio njegov prijatelj i prijatelj OTVORENE MREŽE, istinski heroj i epitom ljudskosti, Nedžad Nećko Omerspahić.

Nakon posljednjih provjera i saniranja manje komplikacije koja se naknadno pojavila, Mimo se vraća na zadovoljstvo cjelokupnog francuskog tima.

Mimo se zahvalio svima koji su mu pomogli, svima koji su brinuli, pisali mu, nudili pomoć, a najviše je bio sretan nakon današnje posljednje kontrole na kojoj su mu francuski ljekari poručili „Sahinpasic, možeš za Sarajevo“.

“Jedva čekam da vidim svoje cure – kćerkicu Noru, suprugu Dajanu, prijatelje. To je jedino što mi fali”, pručio je Mimo iz francuskog Grenobla.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.