20 Sep
  • By Mersiha Slipic
  • Cause in

GRENOBLE LIVE:U toku posljednje pripreme za transplantaciju Gorana Savića iz Banja Luke

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Juče je u francuski Grenoble sa koordinatorom OTVORENE MREŽE, Svendijem Zubovićem, stigao 36-godišnji Goran Savić iz Banja Luke zajedno sa svojim ocem Radetom Savićem koji će mu u četvrtak, 22. septembra, donirati bubreg. Jutros je naš tim sa Goranom i Radetom na posljednjim pripremama za ovu komplikovanu transplantaciju s obzirom na Goranovo složeno zdravstveno stanje i činjenicu da je dugogodišnji dijabetičar i dijalizni pacijent. Sama transplantacija biće izvedena po zadnjim dostignućima transplantacijske medicine koja nudi ovaj renomirani francuski centar.

Nakon Amira Turkovića iz Sarajeva koji je nedavno uspješno transplantiran u ovom novom transplantacionom centru koji je otvorio svoja vrata za pacijente i korisnike Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, očekujemo još jednu pobjedu i spašen mladi život, ovog puta iz Banja Luke.

Napominjemo da je Goran ranije ove godine u okviru ovog Programa OM-a zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja hitno izmješten u ovaj centar u Francuskoj gdje mu je tim prof. Lionela Rostainga doslovno spasio život i stabilizirao ga. U Grenoblu je izvršena i potpuna medicinska obrada njegovog oca, Radeta, čije zdravstveno stanje je također znatno popravljeno jer je i sam primao neadekvatnu terapiju, a urađen mu je i manji operativni zahvat za koji u BiH nije ni znao da mu je potreban. Rade i pored najbolje volje nije mogao biti donor svom sinu u BiH, niti je ta opcija razmatrana kao mogućnost dok nije pregledan od strane francuskih ljekara koji su mu rekli da je to najbolje riješenje za njegovog sina i da s obzirom na njihove medicinske procjene oni mogu učiniti sve da im se omogući ovakvo rješenje.

Goranu i Radetu želimo puno sreće i pozdravljamo odluku ovog oca i naravno stavljamo je kao primjer za sve one koji mogu na ovaj način pomoći svojim bližnjima i prijateljima koji su na dijalizi – budite donor, budite nečiji heroj.

#otvorenamreza #transplantacije #BudiDonorBudiHeroj #BeADonorBeAHero #NeverGiveUp #NikadNeOdustaj #BatkoTeam

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.