25 Jan
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

GRENOBLE: Mersiha Berberović danas donira bubreg suprugu Vedadu i pridružuje se listi 10 veličanstvenih OTVORENE MREŽE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mersiha Berberović (30) iz Brčkog danas će u Univerzitetsko-kliničkom centru Grenoble u Francuskoj, u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, i pod stručnim vodstvom francuskog nefrološkog maga, prof. Lionela Rostainga i njegovog tima, donirati bubreg suprugu Vedadu. Vedadova majka prva je bila na predtransplantacionim obradama u Francuskoj gdje je utvrđeno da uz iskrenu majčinsku želju, iz medicinskih razloga ne može biti donor. Supruga Mersiha od prvog dana znala je da želi biti donor.
Nakon predtransplantacionih obrada koje su uspješno završene u Francuskoj gdje je potvrđeno da Mersiha s medicinskog stanovišta može biti donor, finalna administrativna odobrenje Mersiha je nedavno dobila i od Etičkog komiteta i francuskog građanskog suda. Vedo je višegodišnji dijalizni pacijent i ovo mu je bila jedina nada u povratak u normalan život, kao i povratak u obavljanje najvažnije uloge, one tate šestogodišnjem sinu.
Ovo je inače deveta supruga u ovom Programu OM-a koja se odlučila da bude donor bubrega suprugu. Prije nje, to su uradile i ove „heroine“:
Sanela Hajro iz Sarajeva,
Safeta Zubanović iz Prijedora,
Lejla Semić iz Visokog,
Snježana Muratović iz Sarajeva,
Senija Ibrahimović iz Gračanice,
Razija Omerović iz Mostara,
Vahida Rizvan iz Sarajeva,
Slavica Gojić iz Teslića,
Sevleta Ibrišimović iz Lukavca,
i sada se listi od 10 veličanstvenih OTVORENE MREŽE pridružuje i Mersiha Berberović.
Mersiha i Vedo, sretno i #NeverGiveUp, a ovim damama gore, samo duboki naklon i HVALA što ste inspirirale jedna drugu i što ste vjerovale prof. Rostaingu i njegovom timu i Batku i OM timu.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.