02 Mar
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Razgovor sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE Dr Almirom Čehajićem Batkom

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Protekle sedmice, Predsjednik OM-a, dr. Almir Čehajić Batko, dao je intervju za @interviewbih, a u nastavku mali dio o onome zašto postojimo.
“Najveća vrijednost OTVORENE MREŽE je ta da ljudi kad se vrate s liječenja nisu dužni nikome, ni bankama, ni prijateljima, a to je bila moja misija od početka – da ne budu sami u ovakvim životnim situacijama kao što sam to bio ja prije 20 godina.”

Upravo u tom smislu najveća vrijednost koju sam stvorio sa svojim timom su programi liječenja u inostranstvu koji se temelje na ugovorima sa najboljim evropskim bolnicama. Tim ugovorima je omogućeni ulazak pacijenata iz BiH u transplantacijske programe tih država po cijenama i po pravilima koja vrijede i za građane tih država. Mi sada jednim pozivom prema tim centrima možemo brzo završiti sve.

Druga važna stvar je da mi imamo koordinatore koji su u tim centrima stalno uz pacijente i stvorili smo čitav jedan mali sistem koji funkcionira i kojeg poštuju i timovi u tim bolnicama.

Tako evo već 10 godina OTVORENA MREŽA kao svoj rezultat bilježi spašene živote i vraćenu sreću porodicama, a znamo šta znači porodica.

Na koncu, kakav dobar način da medijski prostor kojeg imam dam i budem glas onih kojima je potrebno ono što je bilo potrebno mom djetetu.”

Almir Čehajić Batko, Predsjednik OTVORENE MREŽE.

Čitav intervju možete pročitati na slijedećem linku: Almir Čehajić Batko: Niko ne treba umrijeti zato što nema novca

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.