11 Jun
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Intesa Sanpaolo Banka BiH i OTVORENA MREŽA u humanitarnoj akciji “Inspirisani srcem”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Intesa Sanpaolo Banka BiH i OTVORENA MREŽA u humanitarnoj akciji pomažu stanovnicima ugroženim poplavama.

Intesa Sanpaolo Banka BiH i OTVORENA MREŽA treću godinu za redom organizuju akciju „Inspirisani srcem“, u okviru koje će prikupljena sredstva biti namijenjena stanovnicima stradalim u prošlogodišnjim poplavama. Ovogodišnja humanitarna akcija trajaće od 18.05.2015. do 18.08.2015 i omogućit će korisnicima Visa Inspire kartice da jednostavnim gestom pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

Kao i prethodnih godina, od svake transakcije obavljene Visa Inspire karticom,Intesa Sanpaolo Banka BiH odvaja 0,10 KM i donira „OTVORENOJ MREŽI“ za projekat „Gradimo srcem BiH“, u okviru kojeg će biti pružena podrška stanovnicima stradalim u prošlogodišnjim poplavama u BiH. Važno je naglasiti da klijenti zbog toga neće imati dodatnih troškova, jer iznos ovako prikupljenih donatorskih sredstava odvaja Banka.

„Treću godinu za redom, Intesa Sanpaolo Banka BiH i OTVORENA MREŽA sarađuju u humanitarnoj akciji pod nazivom „Inspirisani srcem“. U toku 2013.godine, prikupljena sredstva smo donirali za liječenje naših građana u inostranstvu, a prošle i ove godine zbog velike prirodne katastrofe koja je zadesila našu zemlju, novac usmjeravamo za ovu vrstu pomoći. Intesa Sanpaolo banka je društveno odgovorna Banka što i pokazujemo trogodišnjom tradicijom sa NVO. Svi klijenti Banke, svakodnevnim kupovinama sa Visa Inspire karticama učestvuju u humanitarnoj akciji i zajedno sa nama pomažu građanima kojima je to zaista i potrebno, istakla je Minja Filipović, direktorica Direkcije za razvoj proizvoda Intesa Sanpaolo Banke BiH.

U moru problema u kojima se nalazi naša zemlja, pogotovo oni građani koji su nakon biblijskih katastrofalnih poplava u maju prošle godine, zatim teške socioekonomske situacije ostali bez igdje išta, definitivno će dobiti priliku da osjete toplinu svog doma.
Kontinuitet pomaganja onima koji su najugroženiji i onima koji su izgubili svoje kuće nastavlja Intesa Sanpaolo Banka koja nam pokazuje jednostavan način doniranja i pomaganja.Važnost i sreću ove akcije tek ćemo osjetiti onda kada od više kapi nastane more, onda kada neka od porodica koja nema svoj „krov nad glavom“ – dobije svoj dom. Ovo su mali spomenici ljudskosti jer i pored toga sto se nalazimo u ovako teškoj situaciji Intesa Sanpaolo Banka je pronšla način i dokazuje to evo već treću godinu za redom primjerom društvene odgovornosti. U ovom prijektu načelnici Opština će kandidirati najugroženije građane i opezbijediti prateću infrastrukturu te potrebne dozvole za gradnju.
Akciju ćemo medijski popratiti i na kraju ćemo predstaviti onoga ko je vlasnik doma kojem su Intesa Sanpaolo Banka BiH i OTVORENA MREŽA pružili priliku da ima vlastiti dom, rekao nam je dr. Almir Čehajić, predsjednik OTVORENE MREŽE.

Plaćajte Visa Inspire karticama i zajedno sa Intesa Sanpaolo Bankom pomozite građanima Bosne i Hercegovine koji su svoje domove izgubili u prošlogodišnjim poplavama i klizištima.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.