15 Mar
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

ISTANBUL: Uskoro prva transplantacija bubrega u novoj bolnici u okviru Programa transplantacija – zajednička suradnja Koc bolnice, Pr Lionela Rostainga i OTVORENE MREŽE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Smail Kurtović iz Sarajeva višegodišnji je dijalizni pacijent i korisnik Programa transplantacija OTVORENE MREŽE. U okviru ovog Programa od 2015. godine se nalazio i na nacionalnoj listi čekanja Francuske za kadeveričnu transplantaciju bubrega u bolničkom centru u Nici, ali supruga Zineta prošle godine odlučila je da svog supruga želi što prije vratiti njihovoj porodici – Zineta je odlučila biti donor bubrega Smailu.

Oboje trenutno borave u Istanbulu zajedno s koordinatoricom OTVORENE MREŽE Irmom Kolja na predtransplantacionim pregledima, a do kraja dana očekujemo i dobre vijesti i mogući datum transplantacije.

Ovim počinje suradnja s novom bolnicom u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, a nakon nedavne posjete Pr Rostainga zajedno s timom OTVORENE MREŽE Koc bolnici. Broj dijaliznih pacijenata sa potencijalnim donorima postaje prevelik i nemoguće je sve transplantacije izvesti u Francuskoj.

Pr Rostaing impresioniran je mogućnostima Koc grupacije i nada se da ćemo u budućnosti moći otvoriti i jedan takav zajednički centar i u BiH. Ovim počinju i novi planovi za za budućnost ovog Programa i sve njene pacijente gdje je cilj dovesti ovu priču i u BiH, koliko god dug ovaj put bio.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.