20 Jan
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Makaze koje život znače 2013 :)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U BBI Centru, u Sarajevu, u nedelju 20. januara, zajedno s „Klubom frizera Sarajevo“, NVO „OTVORENA MREŽA“, radiom „City Kameleon Sarajevo“ i „Radiom OTVORENA MREŽA“, u okviru manifestacije „Makaze koje život znače 2013“, po četvrti put zaredom, okupili su se najbolji frizeri iz cijele BiH koji su prihode od svog rada poklonili u humanitarne svrhe – ovoga puta porodilištu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

Nakon cjelodnevnog humanitarnog rada u prostoru BBI Centra, manifestacija je nastavljena u Coloseum klubu gdje je održana donatorska večera za prikupljanje novca putem aukcije na kojoj su ponuđeni originalni dresovi Edina Džeke i Miralema Pjanića, rukavica Adnana Ćatića (Felix Sturm), kao i drugi brojni predmeti i umjetnički radovi.

Predsjednik „Kluba frizera Sarajevo“ Haris Hodžić, koji je s kolegom Senadom Čavdarom i u saradnji sa OM-om inicirao ovu akciju, istakao je da je veoma zadovoljan onim što je urađeno: “Nikad se više mušterija nije ošišalo i nikad se više frizera nije prijavilo za ovu akciju. Bilo je odlično i uspjeli smo skupiti 2.458,05 KM koje će biti uplaćene porodilištu Opće bolnice. Također, akciji su se odazvale i naše kolege iz Njujorškog salona Gigi, koji su skupili 2.114, 00 dolara (3.041,07 KM) i taj će novac, također podsredstvom OM-a, biti uplaćen na račun porodilišta – naglasio bih da su se naše kolege u tom salonu čak odrekli i svoga bakšiša u ovoj akciji. Osim ovih sredstava prikupljeno još novca, tako što su frizeri u BBI Centru od sebe, mimo šišanja, donirali 2.500, 00 KM, a od ulaznica za donatorsku večeru u Coloseumu prikupljeno je dodatnih 3.940, 00 KM. Tome će se dodati još i novac s aukciji, tako da će porodilištu Opće bolnice biti uplaćena značajna novčana suma.“

Ovim se „OTVORENA MREŽA“ zahvaljuje svim građanima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji i na taj način pomogli onima kojima je to najpotrebnije, hvala dragim prijateljima iz „Kluba frizera Sarajevo“ (Haris&Senad:), hvala svim frizerima, hvala Vanja, Maca i Naida, hvala svima koji su uzeli učešće na aukciji u Coloseum klubu (hvala Coloseum klubu) i vidimo se naredne godine.

TIM OM-a

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.