11 Jan
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

MINHEN: Odgođen operativni zahvat Amiru Tabaku

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kako nam iz Minhena javlja koordinatorica OTVORENE MREŽE Irma Kolja, Amir Tabak koji je trebao biti podvrgnut vrlo složenoj operaciji odstranjivanja karcinoma pankreasa i svih metastatskih procesa koji su se formirali, nažalost, danas neće biti operisan u minhenskoj bolnici. Naime, Amir je juče primljen u ovu bolnicu i kako nam prenos Irma njemački doktori rekli da mu se doslovno radi o životu, ali je u Njemačku sa sobom donio i gripu iz Sarajeva, tako da je bilo gotovo nemoguće danas izvesti sam operativni zahvat i to iz jednog prostog razloga – temperatura je sa 38 stepeni u toku noći porasla na 39 stepeni što nezadovoljava medicinske parametre koje zahtjeva njemački tim za operativni zahvat. Ovaj tim poduzeo je i sve neophodne mjere da se gripa i sama temperatura ublaže. Amir će najvjerovatnije biti operisan u slijedeći utorak ili srijedu, a do tada biće zadržan u minhenskoj bolnici što nam daje nadu da će Amir u narednom periodu prevazići ovu novonastalu situaciju. Za ovaj složeni operativni zahvat uplaćeno je 45.000, 00 EUR koji ne uključuju vanbolničke troškove.
I dalje ostaje nam velika šansa da onu Novu godinu koju smo čestitali Amiru na najbolji mogući način, dočekamo sa informacijom da je sve u najboljem redu. Irma nam je takođe prenijela i informaciju njemačkog tima da Amiru predstoji složen i rizičan operativni zahvat, ali zato će isti izvesti jedan od najboljih timova ove bolnice.
U narednim danima donosimo vam nove informacije o Amirovom stanju za kojeg je poduzeta akcija spašavanja još prije šest mjeseci kada je liječen također u okviru programa OTVORENE MREŽE na klinici u Barseloni.

Amire, #NeverGiveUp!

#hope #StayPositive #fight #BatkoTeam

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.