23 Dec
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Nazire se kraj gradnje planiranih kuća u Zenici

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Realizacija projekta “Gradimo srcem BiH” napreduje iz dana u dan. Trenutno je u fazi izgradnja pete kuće od 60 m2, koja se gradi za potrebe porodice Mujić Mufida u naselju Tetovo u Zenici.

Do sada su u sklopu ovog projekta OTVORENE MREŽE izgrađena i u potpunosti opremljena tri objekta, dva od 80 m2 za potrebe porodica Isaković Sakiba i Huseinović Mule, kao i jedan od 60 m2 za potrebe porodice Isaković Sidika. Osim toga, svi pomenuti objekti imajuo bezbjeđenu vodu i struju.

Pod uslovima iz projekta “Gradimo srcem BiH”, a zajedničkim aktivnostima OTVORENE MREŽE i Gradske uprave, planirana je izgradnja ukupno šest objekata. Zbog vremenskih uslova preostala tri objekta bit će najprije izgrađena do tzv.sive faze, koja podrazumijeva gradnju kuće do pokrivanja. Do sada je na ovakav način izgrađen jedan objekat od 60 m2 za potrebe porodice Isaković Nisveta u naselju Nemila, a trenutno se privode kraju radovi na još jednom objektu u naselju Tetovo. Nakon što preostali objekti budu izgrađeni do tzv. sive faze, ekipa Steco centra započet će sa unutrašnjim radovima u objektima koji mogu da se izvode nezavisno od vremenskih uslova.

Prednosti projekta “Gradimo srcem BiH” su: obezbjeđena lokacija i sve potrebne dozvole od strane Gradske uprave, izgradnja kuće čiji je vijek trajanja 100 godina, obezbjeđeni svi priključci za vodu i struju, kao i opremanje izgrađenih kuća zahvaljujući donatorima.

Osim navedenih prednosti projektom “Gradimo srcem BiH“ predviđeno je i medijsko praćenje svih poduzetih i realizovanih aktivnosti u projektu.

Cilj projekta nije samo izgradnja novog objekta za porodice koje su uslijed klizišta ostale u potpunosti bez svojih kuća, već  da procesom opremanja i obezbjeđivanja svih potrebnih priključaka na dan primopredaje, ti objekti budu odmah useljivi i osposobljeni za život porodica.

Izgradnju novih domova možete pomoći ivi, uplatom na namjenski račun.

Primalac: OTVORENA MREŽA, Hamdije Čemerlića 21, 71000 Sarajevo

Banka: SBERBANK BH d.d. Sarajevo

Broj računa: 140-105-11300022-10

Svrha uplate: Projekat “Gradimo srcem BiH”

 

i na devizni račun:

Primalac: OTVORENA MREŽA, Hamdije Čemerlića 21, 71000 Sarajevo

Banka: SBERBANK BH d.d. Sarajevo

Broj računa: 5030120-220918

IBAN: BA 39 1401010022091880

SWIFT: SABRBA22

Svrha uplate: Projekat “Gradimo srcem BiH”

 

Budimo humani i pomozimo izgradnju novih kuća građanima Bosne i Hercegovine koji su svoje domove izgubili u majskim poplavama i klizištima.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.