30 Nov
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Nova članica u „Klubu lavica“: Supruga Senija donor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U proteklu subotu na sarajevskom aerodromu dočekali smo još jednu suprugu iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, 50-godišnju Seniju Ibrahimović iz Gračanice, kojoj smo sa uspješnim transplantacijama bubrega s donorima različitih krvnih grupa iz ove godine vratili povjerenje u priču o snazi donora, a koju su isto tako snažno inspirirale i uspješne priče žena koje su već bile donori svojim muževima, priče Sanele Hajro, Safete Zubanović i Lejle Semić.

U protekloj sedmici, Senija je sa svojim suprugom, 52-godišnjim Hasibom Ibrahimovićem, boravila u Toulouseu sa koordinatorima OTVORENE MREŽE, Irmom Kolja i Senadom Ustamujić, gdje su zajedno prošli medicinsku obradu nakon koje su dobili sva potrebna odobrenja da Senija može biti donor svom mužu. U BiH vratili su se puni utisaka i presretni da Hasibovo teško podnošenje dijaliza i već ozbiljno ugrožen život imaju riješenje i to ne bilo kakvo riješenje, nego liječenje u jednom od najboljih centara i sa najnovijim dostignućima transplantacijske medicine bubrega.

„Nemam riječi. Ja sam novi čovjek – čovjek ispunjen nadom u izliječenje. Oduševljen sam sa svim što sam vidio i zahvalan svima, ali svima koji su mi ovo omogućili“ – rekao nam je Hasib. Senija takođe poručuje svima onima koji imaju pored sebe dijaliznog pacijenta da im njena priča kao i priča onih prije nje budu inspiracija za istu stvar i dodaje da je njena odluka bila jednostavna, laka i prirodna i da ne želi da njen suprug čeka više ni dan, ni na dijalizi, ni na listi za kadaveričnu transplantaciju.

Seniju i Hasiba transplantacija očekuje u martu naredne godine, a do tada Senija će još izaći i pred Etički komitet i sud u Francuskoj, pregled psihologa je već obavila i dobila potrebno odobrenje. Ibrahimovićima želimo puno strpljenja i hrabrosti i idemo dalje zajedno.

#OTVORENAMREZA #NikadaNeOdustaj #NeverGiveUp #transplantacije

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.