12 Nov
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Nove mogućnosti: OTVORENA MREŽA u Istanbulu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Put iz Kaira protekle sedmice tim OTVORENE MREŽE nastavio je u Istanbulu gdje smo na poziv Internacionalnog odjela Univerzitetske bolnice Koč iz Istanbula posjetili istu kako bismo potpisali novi ugovor o suradnji koji će donijeti pacijentima iz programa OTVORENE MREŽE nove mogućnosti liječenja iz gotovo svih oblasti medicine.

Tim OTVORENE MREŽE i u Istanbulu predstavljali su izvršni direktor Mersiha Slipić, finansijski direktor Nirmela Imamović, direktor Programa transplantacija Damjana Nikolić i transplant koordinator Svendi Zubović, a tamo su im se pridružili i Predsjednik OTVORENE MREŽE dr. Almir Čehajić Batko i transplant koordinator Irma Kolja.

Nakon završenih pregovora pacijenti iz programa OTVORENE MREŽE uskoro će se liječiti u bolnicama Fondacije Koč, a više o samim bolnicama i kako je bilo u Istanbulu, pročitajte i pogledajte u nastavku.

Zdravstvena Fondacija Vehbi Koč dio je Koč grupacije, inače najveće turske privatne grupacije koja je u vlasništvu porodice Koč. Fondacija je usmjerena ka osnovnim životnim potrebama moderne i razvijene Turske.

Pod krovom Fondacije Koč su tri zdravstvene ustanove:
1. Američka bolnica,
2. Univerzitetska bolnica Koč, i
3. Medamerikan centar za njegu;

Ono što razlikuje ove bolnice od drugih je njihov iskusni ljudski kapital sa više od 3800 zaposlenih. U 2016-toj godini u ovim bolnicama tretiran je četvrt miliona pacijenata. Cilj ove zdravstvene Fondacije je pružiti pacijentima integrisane zdravstvene usluge standardizovanog nivoa kavlitete. Kako bi se osigurao stalni razvoj, medicinski i administrativni sistemi ovih bolnica stalno se procjenjuju i ocjenjuju. Najveći značaj, Fondacija daje ljudskom kapitalu, sigurnoj i visoko kvalitetnoj brizi o pacijentima i efiksnosti u vremenu i troškovima izbjegavajući ponavljanje procedura.

Američka bolnica osnovana je 1920. godine od strane admirala američke ratne mornarice kao prva neprofitna privatna bolnica u Turskoj i od tada ima dugogodišnju i uglednu istoriju. Nakon što je niz godina bila podržavana i vođena od strane Inkorporacije Američke bolnice u Istanbulu sa sjedištem u New Yorku, 1995. godine, bolnica je postala vlasništvo Fondacije Koč koja je u istu uložila više od 300 miliona dolara za razvoj i obnovu dajući ovoj bolnici doprinos koji je učinio liderom u zdravstvenom sektoru Turske. Američka bolnica danas je opšta bolnica za akutnu njegu pacijenata koja pruža usluge zdravstvene njege u gotovo svim medicisnkim i hiruškim disciplinama.

Univerzitestka bolnica Koč počela je sa radom u septembru 2014. godine kao bolnica za istraživanje i edukaciju. Od 2016. godine bolnica je povećala svoje kapacitet na način da je u istoj izvršeno više od 4000 operativnih zahvata, tretirano oko 6000 ležećih pacijenata i 65 000 ambulantnih pacijenata dok su dobar dio njih bili i međunarodni pacijenti. Ova bolnica ima i Medicinski fakultet, Visoku školu za medicinske sestre, istaživačke labaratorije i Centar za napredno učenje.

Medamerikan centar za ambulantnu njegu osnovan je 1997. godine kao dio zdravstvenih ustanova Koč. U njemu vodeći ljekari i iskusno medicisnko osoblje obavljaju ambulantne intervencije i pružaju usluge iz svih medicisnkih disciplina u skladu sa međunarodnim standardima kvalitete.

Bolnice Koč fondacije nude najsveobuhvatniju medicinsku njegu uz primjenu inovativnih metoda i najmodernijih tehnologija, ali pobjednik će uvijek biti ljudski dodir. Koč medicinska grupacija nudi zdravstven usluge kao kompletne i uslužne linije.

U bolnicama ove fondacije primjenjuju se inovativni pristupi i najsavremenije tehnologije, ali je vodstvo grupacije svjesno toga da tehnologija sama po sebi ne predstavljaju nikakvu vrijednost ukoliko nema ljudi koji njome upravljaju, tako da je Kočov „ljudski kapital“ osnovni resurs i vodeća konkurentska prednost. Cilj grupacije je zadržati uglednu poziciju u zdravstvenom sektoru osiguravajući pouzdanu njegu pacijenata i stalni razvoj.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.