12 Nov
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Nove mogućnosti: OTVORENA MREŽA u Kairu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tim OTVORENE MREŽE protekle sedmice boravio je u Kairu gdje smo na poziv prof. dr. Lionela Rostainga posjetili Misr International bolnicu.

Misir International Hospital je centralna privatna bolnica u Kairu u vlasništvu 160 univerzitetskih profesora i drugih doktora specijaliziranih u svim oblastima medicine, egipatskog bankarskog sektora i određenog broja Egipćana, Arapa i drugih stranih investitora.

Svrha kompanije bila je uspostavljanje internacionale bolnice u skladu s najvišim tehnološkim standardima i opremanje iste s najmodernijom tehnologijom i up-to-date metodama dijagnoza i terapija u svim oblastima medicine. U tom smislu, ova međunarodna bolnica obezbjeđena je posljednjom zapadnjačkom opremom iz Evrope i USA-e za dijagnostiku, terapiju i liječenja pacijenata po najvišim medicinskim i tehnološkim standardima. Tim ove bolnice čini 200 konsultanata iz 50 medicinskih oblasti, a bolnica broji i 10 nefroloških konsultanata koji su dio transplant tima iste.

Posljednje četiri godine ova bolnica, tačnije njen transplantacijski tim, u isti je doveo i renomiranog svjetskog stručnjaka kad su u pitanju transplantacije bubrega, francuskog nefrologa, prof. dr. Lionela Rostainga, a cilj dovođenja istog bio je unaprijediti njihov dotadašnji rad i podignuti priču na naredni nivo. U tom smislu, posljednjih nekoliko godina ovaj tim bilježi izvrsne i impresivne rezultate. Kadeverične transplantacije bubrega po zakonima ove zemlje nisu dozvoljene, ali sve transplantacije sa živim donorima uspješno se izvode i to po zadnjim dostignućima ove oblasti medicine. Dr. Mohammed Nasrallah i dr. Mahmoud Elalfy, na čelu su ovog tima i zajedno sa profesorom Rostaingom bilu su naši domaćaini u Kairu.

Porofesor je želio pokazati timu OM-a kao se uz malo entuzijazma s doktorske strane i željom mogu napraviti sjajne stvari i isti takvi rezultati.

Ova bolnica spremna je otvoriti svoja vrata i za određeni broj pacijenta iz BiH, ali i ponuditi partnerske i edukacijske programe svim zainteresiranim.

Kada je u pitanju liječenje osoba sa oboljenjima bubrega, ova internacionalna bolnica ima izvanredne rezultate sa uspješno urađenih 266 transplantacija u 2017-toj godini, te 200 uspješnih transplantacija u toku ove godine.

Ovaj tim, na čijem čelu su gore pomenuti dr. Mohammed Nasrallah i dr. Mahmoud Elalfy, između ostalog, vrši i edukacije timova iz različitih krajeva svijeta o nefrološkim metodama i pristupima liječenju.

Na sastanku s timom OTVORENE MREŽE pokazali su zainteresiranost za pružanje pomoći građanima BiH, te smo detaljno razgovarali o tretmanima koji su potrebni našim pacijentima – od tretmana desenzitizacija, koji su trenutno nedostupni u BiH, pa sve do samih transplantacija.

Tim OTVORENE MREŽE u Kairu predstavljali su izvršni direktor Mersiha Slipić, finansijski direktor Nirmela Imamović, direktor Programa transplantacija Damjana Nikolić i transplant koordinator Svendi Zubović.

I ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima na toplom prijemu, radujemo se novoj suradnji i najboljim mogućnostima za bh. pacijente iz programa liječenja u inostranstvu OTVORENE MREŽE.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.