02 Mar
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Održana donatorska večer u Oslu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Oko 200 Bosanaca i Hercegovaca uz prisustvo prijatelja iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, ali i Norveške, okupilo se u petak večer u Oslu sa jednim ciljem – pružanjem podrške projektu Gradimo Srcem BiH.

Naime, 27.februara u prostorijama Ambasade BiH u Oslu održana je Donatorska večer uz aukciju umjetnina, a u organizaciji OTVORENE MREŽE i pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Oslu.

Nj.E. ambasadoru BiH Emiru Polji, kao i OTVORENOJ MREŽI, tu večer ruku podrške pružili su i predstavnici diplomatskog kora zemalja ex Jugoslavije – Milan Simurdić, amabasador Republike Srbije, Enver Abdulahi, ambasador Republike Makedonije i Sviben mr.sc. Zvonimir u ime Hrvatske ambsade u Oslu.

U kulturno –  umjetničkom programu učestvovali su Hor Instituta Sevdah, Zaltko & bend Poemus, Igor Dunđerović & rođaci, dok je prijatno iznenađenje večeri bila torta u stilu “Cake art” koju je pripremio Sanjin Derviškadić, a gostima zvanično otkrio NJ.E. ambasador Emir Poljo.

Na aukciji se našlo 50 umjetničkih djela, radovi 25 umjetnika. Put do srca novih vlasnika u ovoj humanitarnoj aukciji našlo je 26 umjetnina koji su kupivši slike i skulpture, podržali projekat “Gradimo srcem BiH”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.