08 Feb
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OTVORENA MREŽA: Nevjerovatan oporavak Mime Šahinpašića

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Oporavak bh. novinara Mime Šahinpašića protiče izvrsno nakon komplikovane transplantacije bubrega u Grenoble-u, prema posljednjim informacijama koje pristižu iz Francuske kao i od predsjednika OTVORENE MREŽE, dr. Almira Čehajića Batka.
Nije sretan i zadovoljan samo Mimo, nego i konzilij francuskih ljekara.
„Ovo je odlično. Gospodin Šahinpašić već ima vrijednosti kreatinina zdravog čovjeka. Jako smo zadovoljni rezultatima koje dobivamo kada su u pitanju svi parametri obzirom na sve izazove s kojima smo se borili“, reko je prof.dr. Lionel Rostaing, inače četvrti najbolji nefrolog na svijetu, i šef nefrologije i transplantologije C.H.U. Grenoble.
„Trenutno Mimo ama baš nema ni jednu posttransplantacionu komplikaciju. I dalje je pod stalnim nadzorom francuskih ljekara i koordinatora OTVORENE MREŽE. Trenutno se situacija odvija tako da se njegov donor-heroj Nedžad Omerspahić vraća već sutra za BiH, a i Mimin povratak bi trebao da bude u toku naredne sedmice gdje ćemo ga svi dočekati na sarajevskom aerodromu“, rekao nam je Batko.

U međuvremenu stigla nam je i fotografija Mime koji je danas izašao iz bolnice u Grenoble-u i poručio: „Raja, eto me nazad u Rajvosa“

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.