23 Sep
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OTVORENA MREŽA: Španski tim transplantologa i nefrologa u Sarajevu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Potpisan ugovor između OTVORENE MREŽE i HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

Španski tim transplantologa i nefrologa Profesora Josepa Marie Campistola, jednog od deset najboljih nefrologa na svijetu, iz HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA iz Barcelone, juče u podnevnim satima sletio je na sarajevski aerodrom, a gdje boravi u prvoj zvaničnoj posjeti OTVORENOJ MREŽI i BiH. Ovaj tim juče u 17 sati potpisao je i ugovor sa OTVORENOM MREŽOM, a kojim se otvara još jedan vrhunski evropski transplantacioni centra za pacijente iz BiH, a koji dolaze iz Programa OTVORENE MREŽE. Ovaj tim juče je vidio i prve pacijente iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, a danas će se susresti i sa doktorima sa UKC-a Sarajevo sa odjela transplantologije, nefrologije i dijalize. U obilasku UKC-u Sarajevo pridružit će im se i Njegova Ekselencija Ambasador Kraljevine Španije u BiH koji je izrazio veliko interesovanje za posjetu španskog tima, ali i dao punu podršku ovakvoj vrsti suradnje.

Prilikom potpisivanja ugovora juče Dr. Federico Oppenheimer, direktor Kliničkog Instituta za nefrologiju i urologiju HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA, rekao nam je da je sretan da će njegov tim imati priliku da pomogne transplantacijski program u BiH na sve načine koji budu mogući, od edukacije do liječenja samih pacijenata u njegovoj bolnici, a Dr. Almir Čehjaić Batko, Predsjednik OTVORENE MREŽE, takođe nije krio zadovoljstvo rekavši da je ovo još jedna sjajna priča koju donosi OTVORENA MREŽA.

Za samo nekoliko minuta ovaj tim gost je show-a “Udri muški“, a tamo doalze u sastavu: Dr. Federico Oppenheimer, direktor Kliničkog Instituta za nefrologiju i urologiju, Dr. Mireia Musquera, urolog/hirurg za transplantacije bubrega, Dr. Anna Vila, šef Pedijatrijskog transplantološkog programa i Dr. Fritz Dikeman, nefrolog.

Budite s nama!

#OTVORENAMREŽA
#NeverGiveUp
#BatkoTeam👊❤️🇪🇸
#transplantacije

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.