08 May
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OTVORENA MREŽA traži volontere novinare

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

OTVORENA MREŽA poziva vas na volontiranje u okviru “Programa osnaživanja nezavisnih medija – IMEP“,  kojeg ista provodi u partnerstvu sa Centrom za promociju civilnog društna (CPCD), a putem kojeg će se kroz više vrsta grantova i edukativnih sadržaja podići kapaciteti medija u izradi kvalitetnijih sadržaja, povećati finansijska održivosti medija, obezbijediti pravna zaštita novinara, ali i povećati kapaciteti urednika i novinara u pravnom samozastupanju.

Volonterima će se pružiti prilika da svojim volontiranjem budu dio projektnog tima gdje će u dinamičnom, motivirajućem i prijateljskom okruženju provesti dio svog slobodnog vremena i steći novo iskustvo, znanje i vještine koje će biti od koristi u daljnjem ličnom i profesionalnom razvoju.

Zašto volontirati u OM?

Volonterski rad u OM-u pruža vam mogućnost da:

-unapređujete postojeće znanje i stičete nove vještine,

-usavršite praktične vještine koje će vas učiniti konkurentnijim,

-radite u dinamičnom, motivirajućem i prijatnom okruženju,

-prolazite kroz izazovne situacije koje će doprinijeti vašem ličnom razvoju,

-postanete dio kreativnog i uspješnog tima mladih, obrazovanih, ambicioznih i prije svega odgovornih ljudi potpuno posvećenih ostvarivanju zacrtanih ciljeva,

-otkrijete u čemu ste dobri, a niste možda znali ili imali priliku da se isprobate;

Koga tražimo?

Pored opštih vrlina kao što su odgovornost, samoinicijativnost, kreativnost i inovativnost kandidati treba da ispunjavaju i sljedeće uslove:

-student žurnalistike ili nezaposleni novinar/žurnalista,

-osobe koje nisu studenti, ili su studenti drugih fakulteta društevno smjera, pod uslovom da su radili u medijskoj sferi i žele volontirati,

-poznavanje engleskog jezika,

-poznavanje rada na računaru,

-spremnost za timski rad,

-poželjno je da posjedujete i „can do“ stav i opredijeljenost ka pronalasku rješenja u problemskim situacijama;

Broj volontera koji se primaju je dva, a volonterima će biti pokriveni nužni troškovi (topli obrok i prevoz) tokom angažmana koji počinje sredinom mjeseca juna 2019. godine i trajaće narednih deset 10 mjeseci.

Dokumenti:

  1. Javni poziv za volontere
  2. OM-Prijavni-formular-za-volontere

Ljubazno vas molimo da popunite prijavni formular za volontere i da dostavite svoj CV, eventualne preporuke i dokumente koje smatrate relevantnim na e-mail adresu: info@otvorenamreza.ba ili putem pošte ili lično na adresu: OTVORENA MREŽA, Hamdije Ćemerlića br. 21, 71 000 Sarajevo, najkasnije do 23.05.2019. godine do 13:00 sati sa naznakom „Prijava za volontiranje – Program osnaživanja nezavisnih medija – IMEP“. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.