29 May
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OTVORENA MREŽA u brobi za život rudareve kćerke: Eldina treba naš poziv na 17030

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Eldina Šišić, 25-godišnja djevojka iz Breze, pacijentica je iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE i treba naš poziv na jedinstveni humanitarini telefon 17030 kako bi mogla biti liječena u inostranstvu.

Eldina je još jedna mlada osoba koja na dijalizu u BiH ide već deset godina. Ista joj je nekoliko puta ozbiljno ugrozila život, a zadnji put, 2018 godine, Eldinu je spašavao tim prof. Rostainga u C.H.U. Grenoble, gdje je Eldina bila na predtransplantacionim pregledima kada je hitno i vanredno hospitalizirana.

Nakon pregleda ustanovljena je disekcija aorte usljed hronične arterijske hipertenzije uzrokovane komplikacijama s dijalizom. Francuski tim spasio je Eldinu, ali su sredstva skupljena za transplantaciju tada potrošena na spašavanje života.

Zato i nas i vas Eldina treba dalje – tata, Adil Šišić, bivši rudar iz Breze, biće joj donor bubrega.

Eldinina mama, Amra Šišić, pokušala joj je biti donor u Francuskoj također u okviru Programa OTVORENE MREŽE, ali prema ocjenama ljekara tamo, to nije bilo moguće. Prošle godine Amra je izgubila život usljed kratke bolesti.

Eldininu transplantaciju nije moguće izvesti u BiH, ali zato je tu Program transplantacija OM-a i jedinstveni humanitarini telefon 17030 pozivom na koji donirate 2 KM za Eldinino liječenja u inostranstvu.

Eldina sada ima svog tatu, OTVORENU MREŽU, nas i vas, 17030 – podrži pozivom.

Donacije za liječenje Eldine Šišić iz BiH i inostranstva, možete uputiti i putem vaše bankovne kartice: OVDJE

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.