15 Feb
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OTVORENA MREŽA U GRENOBLE-u: Mišo danas donira bubreg rodici Milijani zbog koje se odrekao i plate da bi joj mogao biti donor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Milijana Ćećez iz Višegrada danas u francuskom Univerzitetsko-kliničkom centru u Grenoble-u, u bolnici „Michallon“, pod vodstvom najboljeg francuskog tima ljekara na čelu sa prof. dr. Lionelom Rostaingom, odlazi na transplantaciju bubrega.

Nakon dvije godine dijaliza i borbe, Milijanin prvi rođak Miodrag Todorović Mišo odlučio se biti joj donor. Milijana i Mišo prvi su rođaci. Rasli su jedno uz drugo i bili čitav život tu jedno za drugog. Mišin čin je čin ljubavi pred kojim možete samo mirno da stojite, a najveću radost pričinit ćemu povratak Milijane kćerki Milici koju je jako dugo čekala u životu.

Mišo je obavio sve potrebne medicinske pretrage u Francuskoj nakon kojih je ustanovljeno da može biit donor bubrega Milijani, a početkom februara prošao je i Etički komitet u Lyonu i dobio finalno odbrenje francuskog građanskog suda u Grenoble-u za ovu transplantaciju različitih krvnih grupa.

Mišo se donoseći ovu odluku odrekao na nekoliko mjeseci i dugogodišnjeg rada u inostranstvu i plate jer mu je spašavanje života rodice puno veća misija od bilo čega drugog.

Do kraja dana čekamo i prve vijesti naših koordinatora s terena, a više o svemu svakako u sutrašnjem izdanju „Udri muški“.

Sretno Milijana, sretno Miodrag!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.