26 Aug
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OTVORENA MREŽA u posjeti Sigurnoj kući, Dječijem domu Bjelave i Domu penzionera

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kao što smo i obećali, tim OTVORENE MREŽE je danas ponovo posjetio Dječiji dom Bjelave kako bi još jednom obradovao ove mališane. Klinci iz doma, ovu sedmicu provode na izletu a, mi smo im ostavili poklone kojima će se sigurno obradovati pri povratku.
Naša sljedeće odredište bila je “Sigurna kuća” u Sarajevu kako bi i štićenicima ove ustanove donirali garderobu, higijenska sredstva, posteljinu, pelene i igračke. Menadžerica “Sigurne kuće”, Mubera Hodžić-Lemeš, se zahvaljuje OTVORENOJ MREŽI na ovoj velikoj donaciji koja će štićenicima ove ustanove sigurno koristiti. U sigurnoj kući se trenutno nalazi 27 štićenika među kojima je 12.-ero djece koje smo donacijom igračaka izmamili osmijeh.
Dom za penzionere u Nedžaricima bila je naš sljedeća stanica. KJU “Gerontološki centar” Sarajevo ili Dom penzionera je javna ustanova socijalne zaštite, koja se bavi problemima starenja i starosti, te zavisno od potreba starih, hronično bolesnih, invalidnih, iznemoglih i drugih osoba koje nisu u stanju da se same o sebi staraju, obavlja socijalnu, zdravstvenu i servisnu djelatnost, primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite. U razgovoru sa Sanelom Đešević, stručnom saradnicom za edukaciju i informisanje Gentrološkog centra u Sarajevu, saznali smo da se u ovom domu trenutno nalazi 347 korisnika. Korisnici ovog doma kao i uprava, je zahvalna OTVORENOJ MREŽI na donaciji u vidu pelena za odrasle osobe, garerobe, posteljine kao i higijenskih sredstava jer je to ovom domu zaista potrebno. Tim OM će nastaviti sa pomaganjem i ostalih sličnih ustanova u narednim danima.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.