20 May
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OTVORENA MREŽA: Uskoro se nastavlja Program transplantacija

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sa otvaranjem graničnih prelaza i stabilizacijom avio saobraćaja, OTVORENA MREŽA, nastaviće sa realizacijom svog Program transplantacija u inostranstvu. Dijalizni pacijenti iz cijele BiH koji su u ovom Programu nastaviće svoja liječenja u kadaveričnom ili u programu transplantacija sa živim donorima.

U mjesecu martu ove godine, pred samu Covid-19 krizu i zatvaranje granica, u BiH iz Minska, vratila se i posljednja pacijentica iz ovog Programa koja je s koordinatoricom OTVORENE MREŽE tamo obavljala predtransplantacione preglede za kadaveričnu transplantaciju bubrega.

Usljed Covid-19 krize, sva liječenja iz ovog Programa bila su odložena do daljnjeg. Stabilizacijom situacije, sretni smo da ćemo nastaviti suradnju započetu prošlog ljeta kada su u organizaciji OTVORENE MREŽE, u BiH, boravili prof.dr. Lionel Rostaing iz C.H.U. Grenoble i dr. Aleh Kalachyk iz bolnice “Minsk scientific and practical center for surgery, transplantology and hematology” u Minsku, koji već godinama uspješno surađuju, a sada su potpisom ugovora s OTVORENOM MREŽOM udružili snage u pružanju šanse za transplantacije i pacijentima iz BiH.

Ova već prethodno najavljena suradnja, predstavlja novu mogućnost za sve pacijente iz kadaveričnog programa. OTVORENA MREŽA nastavlja svoj program i u Francuskoj, a novi program u Minsku pružiće brže mogućnosti za kadaverične transplantacije obzirom da je u Francuskoj u posljednjih nekoliko godina smanjen broj istih.

Liječenja pacijenata iz Programa transplantacija OTVORENE MREŽE u inostranstvu uvijek možete podržati pozivima na jedinstveni telefon 17030.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.