Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

OTVORENA MREŽA počela je sa realizacijom projekta „POŠTIVANJE ZAKONA =TRANSPLANTACIJA ORGANA“ koji je finansiran od strane CCI.
Osnovna ideja ovog projekta je animiranje vlasti u pravcu usvajanja budžeta koji omogućava sprovođenje donesenih zakona, a samim tim i izvođenje transplantacija organa u BiH.
Od strateškog značaja za proces uključivanja Bosne i Hercegovine u EU jeste i kvalitetno uređen i implementiran zakon o transplantaciji, jer transplantacija predstavlja jedan od prioriteta EU u oblasti zdravstva.
Ovaj projekat predstavlja prvu aktivnost u nizu aktivnosti koje vode navedenom.Realizacija projekta je planirana u tri faze cijeli projekat trajat će godinu dana.

U prvoj fazi je planirana izrada dokumenata; kreiranje analize primjene postojećih zakona o transplantaciji u oba entiteta u BiH i projekcije potrebnih finansijskih
sredstava za adekvatnu implementaciju zakona u praksi.

U drugoj fazi projekta zastupati će se za usvajanje budžeta koji će omogućiti implementaciju entitetskih zakona o transplantaciji organa.
Planirano je provođenje marketinške kampanje koja će uticati na
(a) nadležne institucije da u budžetu za 2012 godinu planiraju sredstva za reazaciju pomenutih Zakona,i na
(b) javno mijenje kako bi povećalo javni pritisak i poslalo jasan zahtjev za omogućavanje provođenja zakona o transplantaciji organa u BiH.

Treća faza projekta je planirana provođenjem procesa monitoringa realizacije ciljanih zakona.
Završetak projekta je planiran u mjesecu julu naredne (2013) godine.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.