25 Dec
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

OM: Povratak Alme Muratović

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Najljepši novogodišnji poklon, Batko i OTVORENA MREŽA, dobili su jutros u 10,20h – u tom trenutku na butmirski aerodrom, sletio je avion iz Istanbula, kojim su u Sarajevo doputovali Alma i Alen Muratović.

Nastavnicu fizičkog vaspitanja iz Sokolović kolonije, dočekao je cijeli njen razred koji je s nestrpljenjem čekao i konačno dočekao voljenu razrednicu. Alma i Alen su proteklih mjesec dana boravili u Kliničkom centru Memorial u Istanbulu gdje je Almi transplantiran dio jetre koji joj je donirao brat Alen.

Na novinarsko pitanje, šta je prvo što će uraditi po dolasku, Alma je spremno odgovorila da prvo ide na ”pače” s Batkom, podjsetivši tako na obećanje koje je dala na odlasku. Uz Almu su, osim njenih učenika, u svakom trenutku bili njena braća Alen i Almedin, uz nesebičnu podršku OTVORENE MREŽE.

Po dolasku u Sarajevo, Alen Muratović se najprije zahvalio medijima koji su pratili ovaj slučaj ne želeći da komentariše činjenicu da je sestri Almi poklonio dio vlastite jetre: ”To je svakako njeno, njoj pripada”, rekao je kratko Alen.

Ovim se prava životna drama porodice Muratović završila na najbolji mogući način. Alma će sa svojim učenicima dočekati Novu 2013. godinu, nezaboravnu i vjerovatno najljepšu u životu jer je neposredno pred Almino izmještanje u Tursku bilo zaista kritičnih trenutaka kada se sjenka smrti opasno bila nadvila nad ovom mladom ženom.

OTVORENA MREŽA podsjeća da su i ovaj put najveći dio posla uradili obični mali ljudi, Almina porodica, njeni učenici i prijatelji, a država BiH može samo da bude sretna što u njoj žive Hrabri ljudi.

Darko Došlo

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.