09 Dec
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Retrospektiva projekta Gradimo srcem BiH

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

AKTIVNOSTI U ZENICI TOKOM PROJEKTA GRADIMO SRCEM BIH

U okviru projekta Gradimo srcem BiH u Zenici su izgrađena tri montažna objekta. Riječ je o objektima od 80 i 60 kvadratnih metara tip “Bosanka”, proizvođača Steco centar. Dva objekta izgrađena u Orahovici za potrebe porodice Isaković Sakiba i Isaković Sidika predstavljaju donaciju OTVORENE MREŽE gradu Zenici, dok je treći objekat izgrađen za potrebe porodice Husejnović Mule finansiran od strane Grada, a kroz projekat Gradimo srcem BiH, na osnovu Memoranduma o saradnji između Grada i OTVORENE MREŽE.

Pored obezbjeđivanja potrebne infrastrukture i odabira porodica na osnovu prioriteta određenih od strane Grada, važan segment projekta predstavljao je proces opremanja izgrađenih objekata. Zahvaljujući pojedincima,društveno odgovornim kompanijama, nevladinim organizacijama kao što su CPCD, Nerzz Bešlagić i drugi, ova faza projekta je uspješno okončana kada su izgrađene kuće u pitanju. Sve izgrađene kuće kuće na području Zenice imaju potrebne priključke vode i struje.

Početkom prošle sedmice počela je izgradnja četvrte kuće u okviru projekta Gradimo srcem BiH zajedničkim snagama OTVORENE MREŽE, Fonda i grada Zenice.
Tokom ove sedmice počinje izgradnja pete i šeste kuće.

RETROSPEKTIVA PROJEKTA GRADIMO SRCEM BIH U BIJELJINI

OTVORENA MREŽA, Steco Centar i televizija PINK BH, u okviru projekta Gradimo srcem BiH, vratili su izgubljene domove četveročlanim porodicama Radić I Dragicević, koje su izgubili tokom majskih poplava u Balatunu. Na njihovu adresu stigle su  nove „Bosanke“ od 60 metara kvadratnih. Odmah nakon izvršene primopredaje Društveno odgovorne firme pridružile su nam se u opremanju novih domova, a među njima i preduzeće BG elektronik iz Bijeljine, koje je darovalo bijelu tehniku. OTVORENA MREŽA u saradnji sa CPCD-om obezbjedila je krevete i madrace za pet porodica, koje su u sklopu ovog projekta. Zahvaljujući donatorskim sredstvima makedonske opštine Kumanovo, kao bratske opštine Grada Bijeljina izgrađena je kuća od 35 metara kvadratnih za dvočlanu porodicu Klisara.
Gradnja se nastavlja, zahvaljujući vama koji ste spremni da pomognete!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.