02 Jun
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

SARAJEVSKI AERODROM: Merjema Bašić zahvaljujući građanima Bosne i Hercegovine otputovala za Hanover

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Djevojčica iz Programa OTVORENE MREŽE, Merjema Bašić (9), izmještena je danas za Hanover, Njemačku, u pratnji koordinatora OTVORENE MREŽE, gdje će 5. juna biti izvršen operativni zahvat koji će joj spasiti život.

Merjemi je dijagnoza uspostavljena još u drugoj godini života, a njemački ljekari nisu mogli vjerovati da Merjemi, koja danas ima 9 godina, ovaj operativni zahvat dosada nije urađen. O svim hospitalizacijama, bolovima i ograničenoj ishrani kroz koje je prošla ova hrabra djevojčica, nećemo ni govoriti.

Svi vi koji ste posljednjih mjeseci pozivali jedinstvene telefone OTVORENE MREŽE, 17030 i 17050 ili učinili donaciju na neki drugi način, HVALA, ovo je vaš REZULTAT dragi građani Bosne i Hercegovine i dragi Bosanci i Hercegovci koji živite van BiH, a mi u OTVORENOJ MREŽI nećemo odustati dokle god nam se obraćaju roditelji bolesne djece u BiH.

Posebne zahvale idu našim kontaktima u Njemačkoj, gospođi Džani Golubić i gospođi Shahrzad Vakilzadeh, na nemjerljivom doprinosu u liječenju ove djevojčice.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.