25 Mar
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

Sutra nova transplantacija u Programu OTVORENE MREŽE: Mama Nediha (64) iz Lukavca daje bubreg sinu Admiru (36)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Još jedna transplantacija bubrega istih krvnih grupa desit će se sutra u bolničkom centru „Koc“ u Istanbulu u okviru nove suradnje započete s ovom bolnicom nedavno, a u suradnji sa Pr Lionelom Rostaingom koji ovaj Program transplantacija OTVORENE MREŽE uspješno vodi još od 2011. godine.

U okviru ovog Programa preko 70 pacijenata iz svih dijelova BiH dosada je uspješno transplantirano i izuzetno smo sretni da će ovaj 36-godišnji mladić iz Lukavca dobiti svoju „zlatnu priliku“ koju je čekao još od septembra 2016. godine kad je završio na dijalizi u bolničkom centru u Tuzli.

O mogućnostima transplantacije u okviru postojećih zdravstvenih ustanova u BiH, s Admirom Muminovićem niko nije pričao. Prijavivši se u Program transplantacija OTVORENE MREŽE, Admir je prvenstveo bio kandidat za kadeveričnu transplantaciju bubrega u bolničkom centru u Nici, ali nakon prvih pregleda francuskih ljekara isti nisu propustili priliku identificirati potencijalne donore u Admirovoj porodici i objasniti mu da je transplantacija sa živim donorom za gotovo 100% bolje rješenje za svakog dijaliznog pacijenta.

Majki Nedih Muminović nakon ovog razgovora s francuskim ljekarima nije bilo teško donijeti odluku – mama je to. Protekle sedmice Nediha i Admir boravili su s timom OTVORENE MREŽE u Istanbulu na posljednjim pripremama pred transplantaciju. Sutra je „veliki dan“ za oboje. Od sutra nada postaje stvarnost za Admira Muminovića iz Lukavca.

Admiru se sinoć u Istanbulu pridružila i supruga Amela bez čije podrške u sutrašnji dan Admir nije mogao. Njihovi sinovi, Haris (9) i Maid (2), ostali su kući s drugim članovima porodice i čekaju s nestrpljenjem mamu nazad, ali i tatu koji im se ovaj put, nadaju se, vraća s osmijehom na licu kojeg dugo nisu vidjeli. Čekaće ovi klinci i nanu Nedihu koja im se vraća s najdivnijim primjerom koji možeš biti u životu.

Tim OTVORENE MREŽE u sastavu Irma Kolja i Svendi Zubović, a od nedjelje priružuje im se i kolega Davor Gaj, radi nevjerovatan posao kako bi liječenja ovih pacijenta i sve potrebno prošli u najboljem redu. Danas u završene i posljednje administrativne pripreme za porodicu Muminović i nadmo se da ove sedmice ponovo imamo sjajne vijesti iz Istanbula.

Nediha, Admir, sretno i #NeverGiveUp !

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.