16 Feb
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

UDRI MUŠKI: Radivoje ima san

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jutros ste u „Udri muški“, a u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, mogli da čujete i vidite još jednu priču o tome kako izgleda život na dijalizi. U studiju u Bijeljini naša Ružica Mrkajić ugostila je 32-godišnjeg Radivoja Perića iz Glavičica koji od svoje šesnaeste godine ide na dijalizu, a usljed prestanka rada oba bubrega. Odtada njegovi dani svodili su se na odlaske u bolnicu i dijaliziranje, a zbog čega je Radivoje napustio čak i školu. Nakon nekoliko godina provedenih na dijalizi, Radivojeva majka, usljed ukolnosti koje su to omogućile, donirala je sinu svoj bubreg, a zbog čega Radivojevoj sreći nije bilo kraja i zbog čega je njegov život postao puno lakši i podnošljiviji, kako za njega tako i za njegovu porodicu. Bila je to nada da će se Radivoje vratiti normalnom životu i tako je i bilo sve do 2008. godine kada Radivoje završava na urgentnom centru u Beogradu gdje mu je ustanovljena sepsa, a usljed, kako će kasnije biti ustanovljeno, pucanja slijepog crijeva. Zbog komplikacija koje su nastale, Radivoje ponovo gubi funkciju bubrega koji mu je donirala majka i vraća se na dijalizu. Odtada Radivoje ponovo ide tri puta sedmično u bolnicu kako bi preživio.

Pun života i nade u bolje sutra, vjere u dobre ljude i u mogućnosti da živi normalan život nedavno se za pomoć obratio i „OTVORENOJ MREŽi“. Porodica Perić sama ne može obezbjediti sredstva potrebna za transplataciju, te je zbog toga pokrenuta i akcija prikupljanja potrebnih novčanih sredstava kako bi se ovom hrabrom momku pomoglo da ponovo živi normalan zivot, a što je njegov veliki san, kako nam i sam kaže – san da bude zdrav i bude nečiji tata.

Sve vas koji ste zajedno s nama već toliko puta skočili u odbranu života bh. građana pozivamo da se i ovaj put priključite i da ponovo budemo dio još jednog sna.

Radivoju možemo pomoći:
– pozivima u mjesecu februaru na m:tel-ov broj: 1412,
– uplatama u BiH na račun za KM-ove broj: 567 – 345 – 03317395 – 20, i
– uplatama iz inostranstva na račun: IBAN: BA 395673455414776297, SWIFT CODE: SABRBA2B;

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.