01 Feb
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

VELIKI USPJEH NJEMAČKIH LJEKARA: Amir Tabak nakon uspješne operacije izašao iz bolnice

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon složenog i višesatnog operativnog zahvata koji je izveo njemački tim ljekara u minhenskom kliničkom centru 18. januara, a kojim je uspješno otklonjen kompletan karcinom pankreasa, Amir Tabak jučer je izašao iz ove bolnice. Prema informacijama koordinatorice OTVORENE MREŽE, Irme Kolja, koja se nalazi s Amirom u Minhenu, profesor Werner, šef hirurškog tima koji je operisao Amira, uputio ga je o koracima daljnjeg oporavka. Po povratku u Sarajevo nužno je redovno obavljati kontrolne preglede i konsultovati se sa dijabetolozima o korekciji inzulinske terapije budući da je Amir i dijabetičar. Terapijom koju treba nastaviti uzimati, a koja je određena u kliničkom centru u Barceloni gdje se Amir ranije liječio također u okviru Programa OTVORENE MREŽE, trebao bi biti riješen i problem metastatskih procesa na jetri, a koji u ovom trenutku nisu mogli biti otklonjeni operativnim zahvatom.

“Dobro se osjećam, sve je odlično prošlo, nemam bolova. Vidjet ćemo se brzo, ljubim vas i pozdravljam”- rekao je Amir između ostalog.

U narednom periodu Amir će u koordinaciji sa OTVORENOM MREŽOM ostati u direktnoj komunikaciji s profesorom Wernerom koji će nastaviti pratiti Amirove zdravstveno stanje.

Amir Tabak u pratnji koordinatorice OTVORENE MREŽE sutra se vraća u Sarajevo, a svima vama koji ste podržali Amirovu priču zajedno s nama preko prvih jedinstvenih humanitranih brojeva OTVORENE MREŽE 1330 i 1350, HVALA.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.