14 May
  • By OTVORENA MREŽA
  • Cause in

ZETRA: Igraj za život / Play for life

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U ponedeljak, 6.maja 2013.godine, sa početkom u 13h, u olimpijskoj dvorani Huan Antonio Samaran – Zetra, održan je turnir u malom fudbalu „Igraj za život/Play for life“ u organizaciji ambasade Velike Britanije u saradnji sa OTVORENOM MREŽOM.

Ljubitelji fudbala imali su priliku da uživaju u međusobnim duelima timova Irske garde, Oružanih snaga BiH, EUFOR-a, ambasade Velike Britanije, OTVORENE MREŽE, FK Selekta, kao i pobjedničkog tima SIPA-e BiH.

Sedam hrabrih momaka u sastavu tima OTVORENE MREŽE – Muamer Svraka, Almin Maslo, Alen Maslo, Danko Delibašić, Mirnes Husanović, Davor Gaj i Sejad Burek, izgubili su sa 2:1 u prvom eliminatornom susretu. U nastavku turnira, put ka finalu obezbjedili su timovi Ambasade Velike Britanije, dva tima Oružanih snaga BiH kao i tim SIPA-e. Na kraju, treće mjesto pripalo ekipi Ambasade Velike Britanije, drugo mjesto ekipi Oružanih snaga BiH, a na pobjedničkom tronu našao se izuzetno spreman i takmičarski nastrojen tim SIPA-e.

Jedan od ciljeva organizovanja turnira u malom fudbalu bio je i prikupljanje dobrovoljnih donacija za korisnike programa OTVORENE MREŽE. Prikupljena sredstva u cjelosti će biti donirana mladoj Tuzlanki, 14-godišnjoj Irmi Subašić koja se ovih dana bori za svoj život.

Ekipa OTVORENE MREŽE zahvaljuje se svim učesnicima, a posebno Ambasadi Velike Britanije u BiH i NJ.E. ambasadoru Casey-ju i nadamo se u budućnosti sličnim susretima.

Tim OM

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.